Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
donderdag 11 januari 2018 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

leraren staken

Basisschoolleraren gaan in november twee dagen staken. Dat stelt actiegroep PO in Actie in reactie op het regeerakkoord. Vorige week staakten de leraren ook al.
De formerende partijen maken in het regeerakkoord 270 miljoen euro vrij voor een beter salaris voor leerkrachten en 450 miljoen voor het verlagen van de werkdruk. 'Maar opgeteld is dat niet de 1,4 miljard euro die we eisen', zegt leerkracht Jan van de Ven van PO in Actie, een actiegroep waarbij meer dan 40 duizend leraren zijn aangesloten. 'Dat kunnen kinderen in groep drie of vier zelfs uitrekenen.'
En dus leggen de leraren - als het aan PO in Actie ligt - in november opnieuw het werk neer voor een hoger salaris. 'Dat hebben we al aangekondigd en dat gaan we ook doen', zegt Van de Ven. 'We intensiveren de acties, we schakelen niet terug.' Vorige week sloten de meeste scholen een dag de deuren. 70 duizend leraren kwamen samen in Den Haag. Volgens de organisatie was het de grootste eendaagse onderwijsstaking ooit.
Voortgezet onderwijs

Of de vakbonden en de schoolbesturen, waarmee PO in Actie een front vormt, ook achter een nieuwe staking staan, is niet bekend. De Algemene Onderwijsbond vindt de tijd rijp voor 'verdere acties', maar wil de leden raadplegen alvorens een nieuwe staking te steunen. De PO-Raad van schoolbesturen stelde onlangs ook eerst in overleg te willen met de aangesloten schoolbesturen.
Ondertussen mort ook het voortgezet onderwijs. 'Het kabinet zegt de positie van de leraar te versterken, maar vergeet daarbij de honderdduizend docenten in het voortgezet onderwijs', stelt de VO-raad, de organisatie van middelbare scholen, in een reactie op het regeerakkoord. 'Voor deze groep wordt niets gedaan. Dit terwijl er in het voortgezet onderwijs net als in het basisonderwijs sprake is van een lerarentekort en een te hoge werkdruk.'

verpleegkundi

ge

door Mijn Naam
Dit is de kop voor de foto hieronder
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Kop artikel rechter kant

door Mijn Naam