Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
woensdag 22 november 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Timboektoe Rules !

Marwa Asafiati
Nederlands boekverslag
3M4
SAMENVATTING
Isa, Kars, Nona, Jules en Annabel zijn bezig om een eiland om te bouwen tot een Love Island. Brian heeft ontdekt dat hij verliefd is op zijn vriend Jules. Misschien is hij wel homo. Maar daar
maakt hij zich geen zorgen over, hij maakt zich zorgen over zijn vader die alcoholist is. Ondertussen loopt hun camping Timboektoe in gevaar. Vlakbij de camping Timboektoe heeft een ander Nederlands gezin een camping gestart met veel luxe. De camping heet " Paradiso ". Om kennis te maken met de nieuwe eigenaar gaan Kars en Ad naar de nieuwe camping toe. De eigenaar en zijn vrouw lijken heel chagrijnig, maar volgens Kars lijken de dochters van de eigenaar en de vrouw heel aardig.
Anouk en Valerie. Een van hen versiert Kars, om op die manier te kunnen infiltreren en geruchten over drugs te verspreiden. En ze willen ervoor zorgen dat Timboektoe failliet gaat en dat alle gasten naar hun camping toe komen, zodat ze eerder naar Amerika kunnen verhuizen. Hun plan lijkt te slagen. Lukt het nog om Timboektoe te redden?

Interview met Kars

De hoofdpersoon is Kars. Dat is de zoon van de beheerder van Timboektoe. Ik ga nu een interview met hem houden door een paar vragen te stellen :

Ik : '' Hoe vond je het toen je hoorde dat er een andere camping geopend zou worden? ''

Kars : ''Heel teleurstellend natuurlijk. We hadden net een groot barbecue feest georganiseerd, wat een heel groot succes was. En dan krijg je te horen dat er 10 kilometer verder een nieuwe camping geopend zou worden dat luxer is dan Timboektoe.''
Ik : " Hoe gaat het nu eigenlijk met de camping?''

Kars : '' Het gaat super goed met de camping. In de zomer is het heel druk en gezellig. De gasten hebben het hier naar hun zin, en dat is wat wij willen. "

Ik : " Wat vond je ervan dat Valerie en Anouk Timboektoe failliet wilden laten gaan?"
Kars : '' Toen ik erachter kwam dat ze klanten van ons pikten, maakte me dat heel erg boos. Maar gelukkig is dat niet meer gelukt en is Timboektoe weer terug!''

Carry Slee

Carry Slee is de schrijfster van dit boek. Haar volledige naam is Carolina Sofia Slee. Ze is geboren op 1 Juli 1949 en is 68 jaar. Ze is een kinderboekenschrijfster en ze schrijft ook boeken voor volwassen. Veel boeken van haar zijn verfilmd. Hiernaast zie je een foto van Carry.

Recensie

Ik vind dit een heel spannend boek, omdat je niet weet wat er gaat gebeuren en er is veel drama aanwezig. En dat moet natuurlijk worden opgelost en dat vind ik leuk aan dit boek. Op sommige momenten is het boek een beetje saai en te langdradig, maar het taalgebruik wat ze in dit boek gebruiken vind ik wel weer super grappig. Dit boek is zeker een aanrader!