Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
zondag 19 november 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

Fillips II

Priesters doen hun werk zo goed mogelijk. Wat een priester doet is goed, luister altijd naar de kerk. Dan komt u in de Hemel.
door de kerk
Als u Johan de Beuk ziet meld dit meteen aan de stadswacht of hou hem tegen. hij word van ketterij verdacht.
HET BLOEDPLAKAAT

Wij verbieden iedereen om te discusieren over de bijbel. Ook mag u niet over te moeilijken zaken praten.
Als u dit tog doet zitten daar gevolgen aan. als u uw ketterij toe geeft dan worden mannen onthoofd en vrouwen levend begraven. Als u het niet toe geeft dan word u op de brandstapel gegooid. Alle bezittingen worden hierbij ook ingenomen en verkocht. De opbrengst is voor de kerk.
Het besturen van de nederlanden is en stuk makkelijker geworden voor ons en dit is beter voor het volk. Het is Gods wil!
Maar om dit plan staand te houden hebben we wel wat meer geld nodig duss steun god de kerk door wat extra belasting te betalen. Voor god.
Er is maar een god en zijn wil is wet. god heeft Fillips II tot leider van dit rijk gemaakt, dus is dit zijn land en van niemand anders. Als god iets beveeld moet Fillips gehoorzamen en iedereen moet gehorzamen aan god dus is dit het juiste om te doen.
Als er iformatie is over de hagepreeken meld dat dan meteen zodat wij dit duivelsen gedrag kunnen bestraffen. Het zijn demonen die duivels werk doen die ketters zullen de woeden van god over zich heen krijgen.

De beelden storm, Schande!

Door Fillips II
Ik heb deze duivelse ketters vervloekt. Verwacht maar een eeuwigheid in de hel, dat zijn mijn wensen voor de meedeplichtige van de beeldenstorm. Bij deze stuur ik generaal Alva voor geregtigheid in de nederlanden. We denken dat er binnenkort nog een aanslag op de kerk in holland gepleegd gaat worden. We hopen hiervoor aan te komen om dit te voorkomen. Alle schaden tot nu toe is al erg hoog, wij vragen hierbij dus een token aan de kerk te gunnen. In de naam van god natuurlijk.
De duivelse ketter!!
het was duidelijk een fout om willem van oranje meer macht te geven. Hij wilt een opstand beginnen maar vrees niet alva is onderweg.
Mijn half zus Margareta van parma is het al beter aan het regelen in De nederlanden. ziet u een ketter geen genade!! laat ze niet zo maaar op straat rondlopen. er woert een opstand, die moeten wij met zn alle voorkomen dat is gods wil!!

Gerechtigheid

door Mijn Naam
Ieder persoon die onderdak geeft aan protestanse mensen zullen ook gezien worden als ketters en dus gepast gestraft worden. Maar vrees niet god kan u vergeven, als u een aflaat koopt zijn delen van u zonde vergeven.

het plakaat van vertaling

door Mijn Naam
De kerk doet alleen wat god van ons vraagt, wat de protestanten over deze regel zeggen is onacceptabel. Wij zullen hier dus ook streng op regeren, en elke ketter die hier onrecht over praat zal met de dood gestraft worden.
Ik Fillips II doe alleen wat god mij beveeld niks meer niks minder.