Je eigen krant maken!2/3http://www.zelfkrantmaken.nl/zkm_tool/s82h1km/#

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C¬į
Wind: N3
dinsdag 21 november 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

het Colosseum voor ons?

Mensen willen ons vermaken door het Colesseum te bouwen. Daar kunnen wedstrijden en voorstellingen gegeven worden. Lees verder:
Julia Eversdijk:
Mensen uit Rome wouden dat de keizer blij zou worden, want Rome had de macht verloren. Er worden plannen gemaakt. Of de keizer er gaat wonen, hoelang het gaat duren.
Hoe ze erop zijn gekomen, is een apart verhaal. Veel mensen vroegen zich af hoe het grote gebouw zou gaan heten. De keizer bedacht te gaan stemmen, iedereen mocht een brief opsturen, de beste naam werd gekozen door de Keizer. Mensen hadden de namen:
jodius, modes, parcenius en nog honderden andere namen voor het gebouw. Toen kwam het Colesseum langs alle namen. De naam is bedacht door Valentino Fransiscus en zijn vrouw Aurelia Fransiscus. Hoe ze er op kwamen, willen ze niet zeggen.
De mensen verzamelen allemaal stenen in en er worden honderden mannen gevraagd om te helpen. Er waren honderden aanmeldingen. De keizer vond het een zeer goed idee!

Het gaat waarschijnlijk zes maanden duren voor het gebouw klaar is.
Dat vind de keizer zeer lang, dus ze architecten gaan kijken of het nog korter kan duren. Maar waarschijnlijk kan dat niet, het kan zelfs nog langer duren dan zes maanden. Dus daar zal de keizer niet blij mee zijn.
Verder was de koning nog niet tevreden over het ontwerp.
Hij vond dat het niet de goede materialen en andere kleine dingen die worden gebruikt.
Maar de architecten zeggen dat ze het zullen aanpassen maar gaan het niet doen, want ze weten zeker dat de keizer het mooi gaat vinden. We hopen dat de bouw super mooi gaat lukken. Hier onder ziet u een plaatje van wat de architecten hebben getekend, zo gaat het er waarschijnlijk uitzien. Dat hopen ze dan.
Waarschijnlijk kunnen er wel 50.000 bezoekers in het Colosseum.
Er worden dan gevechten gehouden, concerten en veel meer leuke dingen.
Rome hoopt dat daardoor heel Rome zich niet meer zou gaan vervelen. Maar als we het zo bekijken, zegt hendrick valentino, ziet het er zeer goed uit. We hopen dat er mooie en leuke dingen worden gehouden! Voor vrouwen, kinderen en mannen.
Mijn buren en alle andere mensen uit onze straat vinden het ook allemaal heel leuk. Dus het gaat wel goed komen.

interview met gladiator?

Julia Eversdijk
interview met een echte Gladiator:
Hallo, ik ben Jannes. Ik heb werk, zeer pittig werk. Het is namelijk werk als Gladiator. Aan de ene kant ben ik wel blij met het werk, maar aan de andere kant kan het wel wat leuker. Ik kan wel wat meer eten gebruiken en je word best slecht behandeld. Je houd er best wat wonden aan over. Maar daar wen je wel aan. Ik ben als slaaf gaan werken en ik ben nu een Gladiator. Ik hoop dat jullie geen Gladiator worden, want ik raad jullie het niet aan. De leiders zijn super streng, maar we moeten echt super goed vechten want je wilt natuurlijk dat je niet gaat verliezen. Ik moet morgen weer oefenen met vechten.

Dit was tot zover het gesprek met Jannes. Morgen weer een nieuw interview met iemand anders.
Dit is de tekening van het Colloseum:
Interview keizer Julius Ceasar:

Ik vind het zeer leuk dat dit soort dingen word bedacht door mijn mensen. Ze zijn zeer creatief bezig. Ik hoop dat de bouw natuurlijk goed gaat! Alhoewel, niet met alle dingen ben ik het mee eens. Hier en daar zitten wat steentjes die niet zo mooi zullen zijn. Maar de architecten zullen het oplossen, zeiden ze tegen mijn bewakers. Dus dat gaat wel goed komen.
Verder hoop ik dat er leuke mannen gevechten gaan komen, bijvoorbeeld een man van mijn leger met een man van een vijand zijn leger.

Ik vind het wel leuk dat Rome zich gaat vermaken en dat ik het mag regeren.

We bedanken allemaal de keizer van Rome voor dit mooie interview die we met hem mochten hebben.

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

door Mijn Naam
AMSTERDAM - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Kop artikel rechter kant

door Mijn Naam
De Romeinen hebben nu het rijk over Nederland, ze hebben de macht over Nederland. Nederland vind het niet echt heel leuk. Maar de Romeinen vinden het geweldig. Het is hun gelukt met vechten.