Lil kleine wint beste Europese act2/3

Selena en Justin gespot fietsen


3

Wereldwijd beroemd visagiste


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C°
Wind: N3
maandag 13 november 2017 | Zelfkrantmaken.nl , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie voor geheel Nederland

11 maanden voor Laura

Jihadverdachte Laura Hansen heeft maandag voor de rechtbank in Rotterdam 24 maanden cel opgelegd gekregen, waarvan 13 maanden voorwaardelijk.
door Mijn Naam
Hansen heeft al een jaar in voorarrest gezeten, dus ze hoeft niet terug de cel in. De verdachte werd vrijgesproken van deelname aan een terroristische organisatie.
Syriëganger Laura H. is door de rechtbank van Rotterdam tot 24 maanden cel, waarvan dertien maanden voorwaardelijk veroordeeld. Omdat ze al een jaar in voorarrest heeft gezeten, hoeft ze niet meer terug naar de gevangenis. De rechter acht H. schuldig aan "voorbereidingshandelingen" die het plegen van terroristische misdaden ondersteunen.

De rechter achtte bewezen dat H. heel goed wist waar ze aan begon toe ze naar het IS-gebied in Syrië reisde, dat ze op de hoogte was van de misdaden van IS in Syrië en Irak, en dat ze wist dat haar man deelnam aan de terroristische strijd van IS. Door te zorgen voor haar gezin had ze een ondersteunende rol voor het plegen van terroristische misdrijven, aldus de rechter.
Hansen vertrok medio 2015 naar IS-gebied met haar man Ibrahim en twee zeer jonge kinderen. Zij heeft altijd volgehouden dat ze dacht dat ze naar een ander gebied in Syrië zou gaan.

Uit verklaringen, zowel van haarzelf als van getuigen, blijkt volgens de rechtbank dat H. wel degelijk wist wat IS precies inhield en ook dat haar man Ibrahim daar strijder zou worden. ''H. is willens en wetens naar het strijdgebied gegaan'', aldus de rechtbank.

Na een jaar ontvluchtte ze het kalifaat, samen met haar kinderen. Het lot van haar man is onbekend.
H. werd vrijgesproken van de aanklacht van lidmaatschap van Islamitische Staat, waardoor de veroordeling bijna een jaar lager uitviel dan de eis. De verdachte was zelf niet in de rechtszaal, haar vader zat op de publieke tribune.

Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand 35 maanden cel, waarvan 24 maanden voorwaardelijk. De aanklagers zijn ervan overtuigd dat H. twee jaar geleden "weloverwogen en bewust" naar IS-gebied is gereisd en wist wat ze daar aan zou treffen.
De 21-jarige H. heeft zelf steeds aangevoerd dat ze door haar man gedwongen werd om samen met hem en hun twee kinderen naar het IS-gebied in Syrië te reizen. In juli 2016 slaagde ze erin om samen met haar kinderen om onder schimmige omstandigheden het 'kalifaat' te ontvluchten. Haar man bleef gewond achter. Of hij nog in leven is, is onbekend.

In Nederland werd ze vastgezet, omdat het OM aanvankelijk vreesde dat H. was teruggekeerd om hier een aanslag te plegen. Toen justitie die verdenking liet vallen, kwam ze in augustus van dit jaar voorlopig vrij.

Soldaat uit Zuid-Korea geschoten

door Mijn Naam
De militair werd neergeschoten bij het grensdorp Panmunjom en per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Zuid-Korea. Volgens Yonhap heeft hij schotwonden in zijn schouder en elleboog.

militairen via Panmunjom naar Zuid-Korea weten te vluchten en daarbij ook nog eens worden neergeschoten door het eigen leger. Panmunjom is een gedemilitariseerde zone waar ook toeristen komen. Beide kanten van de grens worden zwaarbewaakt.
Dit is de kop voor de foto hieronder
In het verleden slaagden enkele Noord-Koreaanse militairen erin te vluchten door de zwaarbewaakte grens met Zuid-Korea over te steken. Sinds het einde van de gevechten in de Koreaanse Oorlog in 1953, ontvluchtten zo'n 30.000 Noord-Koreanen hun geboorteland. Meestal gebeurde dit via China.

Het gebeurt echter zelden dat
Het gebeurt echter zelden dat militairen via Panmunjom naar Zuid-Korea weten te vluchten en daarbij ook nog eens worden neergeschoten door het eigen leger. Panmunjom is een gedemilitariseerde zone waar ook toeristen komen. Beide kanten van de grens worden zwaarbewaakt.

EU legt Venezuela wapenembargo op

door Mijn Naam
Venezuela - De Europese Unie is het eens geworden over economische sancties tegen Venezuela. Zo komt er een wapenembargo, zodat de regering-Maduro Europees militair materieel niet kan gebruiken om de eigen bevolking te onderdrukken.

President Maduro ligt al langer hevig onder vuur, onder meer omdat hij het parlement terzijde heeft geschoven, demonstraties tegen zijn beleid hardhandig laat neerslaan en veel mensen honger lijden.

De regionale verkiezingen van medio vorige maand waren de druppel, zeggen de Europese ministers van Buitenlandse Zaken nu in een verklaring. De oppositie stond goed in de peilingen, maar verloor fors. Volgens de EU zijn er berichten dat de verkiezingen gepaard zijn gegaan met veel onregelmatigheden.

Aardbeving in Iraanse grondgebied

door Mijn Naam
Irak - Het grensgebied van Irak en Iran is getroffen door een zware aardbeving. Daarbij zijn aan Iraanse zijde zeker 407 doden en meer dan 7000 gewonden gevallen, meldt het Iraanse staatspersbureau. In Irak zijn zeker zeven mensen omgekomen.

De beving was zondagavond laat en had een kracht van 7,3. Het epicentrum was in Iraaks Koerdistan, zo'n 30 kilometer van de stad Halabja. De gevolgen zijn echter het grootst aan de Iraanse kant van de grens, waar meer mensen wonen.
In veel dorpen is de schade fors en is de water- en elektriciteitsvoorziening uitgevallen. Een medewerker van de Iraanse Rode Halve Maan zegt dat veel mensen hun huis niet meer in durven te gaan omdat ze bang zijn voor naschokken.

Het dodental zal waarschijnlijk nog verder oplopen. "Het is een arm gebied; de huizen zijn er slecht gebouwd", zegt correspondent Thomas Erdbrink. "Nu het licht wordt en de reddingsoperatie op gang komt, worden snel veel lichamen onder het puin gevonden."