Het weer
bewolkt en koud
Temp: -0,1
Wind: NW
dinsdag 25 februari 1941. De Leidse Marschiet

amsterdammers staken

vandaag was het zover. de amsterdammers waren de duitse bezetter zat. ze giggen massaal de straten op om te demonsteren tegen de duitse bezetter.
N.dubbelaar
AMSTERDAM - vandaag begon de demonstratie tegen de Duitse bezetter, duizenden Amsterdammers gingen massaal de straten op en staan er nog steeds.
het maakt hun niet uit hoe lang het duurt als ze het maar winnen!
de demonstratie is gestart omdat enkele dagen er voor 427 jonge joodse mannen naar een concentratie kamp zijn gebracht. de Amsterdammers hopen dat andere steden on dorpen ook gaan demonstreren aangezien het volk toch et meer is denken ze dat het ze wel gaat lukken ! voor de rest heb ik nog Herman Molen gesproken hij staat te demonstreren. ook heb ik Marie Klomp gesproken zij woont in een van de straten waar gedemonstreerd word.
HERMAN MOLEN (42) -
ik woon zelf aan de Prinsengracht maar ze hebben mijn beste vriend mee genomen! dus vandaar dat ik hier sta. ik was bij hem thuis toen die moffen binnen vielen en hem zomaar mee namen. eerst heel vriendelijk tegen mij en mijn kinderen doen nou ik ben er achter hoe ze werkelijk zijn! des noods blijf ik hier een week staan als we maar van dit af zijn. ik mis hem namelijk heel erg voeger woonde we samen, altijd super lief was hij. en hij zorgt heel goed voor zijn kinderen en vrouw.
en ik snap niet waarom ze hem mee hebben genomen. maar het beeld waarop ze hem mee namen doet zoveel pijn ik krijg het gewoon niet uit mijn hoofd. het liefst schiet ik persoonlijk een kogel door die duitsers hun kop. want ik weet zeker dat er nu iets met hem gedaan word want de manier waarop ze hem mee namen was gewoon onbeschijfelijk. maar wat ik nog het ergste vond is het uitleggen aan zijn vrouw wat er is gebeurd was.
MARIE KLOMP (25) -
een week geleden hoorde ik dat er geprotesteerd zou worden. ik zelf wil er niks mee te maken hebben aangezien ik een jongen van 3 en een meisje van 4 maanden heb. en ik ben heel bang dat er iets met mij gebeurd, maar zelf ben ik het er wel mee eens mijn man zijn beste vriend vanuit de kleuterklas is meegenomen denkt hij omdat niemand hem kan vinden. en ik heb tegen hem gezegt ga nou niet maar hij is toch aan het demonsrteren. ik hoop dat hij terug komt.

Doden In Leimuiden

n.dubbelaar
LEIMUIDEN - er zijn 2 doden gevallen in Leimuiden afgelopen weekend. het clubgebouw van sportclub Leimuiden is helaas ingestort. de oorzaak is waarschijnlijk een lek op de 2e etage dat in het hout getrokken was. er waren 2 teams aanwezig. ze waren na de wedstrijd waren ze met zijn allen nog even wat aan het drinken toen een van de jongens naar de wc ging en zijn handen had gewassen is hij vergeten de kraan uit te zetten.deze was dus overstroomd en toen is het water in het hout getrokken en liepen 2 jongens naar boven om naar de wc te gaan en liepen over het hout toen storten het in. de 2 jongens hebben het niet overleeft. voor de rest zijn 5 jongens met spoed naar het ziekenhuis gebracht en de rest heeft het met een paar schrammetjes er vanaf gebracht. morgen zal de begrafenis plaats vinden en de club hangt foto's van de spelers in het nieuwe gebouw.
Duizenden mensen Protesteren in Amsterdam tegen Duitse bezetter
TOCH NIET ZO SLIM.

LEIDEN - 2 vrouwen dachten slim te zijn en hebben toen op de bon van 2 broden 10 broden te maken. de heer de bruin wist hier van en heeft het toen aangegeven bij de overheid. toen ze hun eten gingen halen werden ze betrapt. vervalsing word zwaar gestraft maar de vrouwen zijn er goed vanaf gekomen. ze moeten binnen 10 dagen 30 gulden terug betalen.
OVERVALLER OP 70 JARIGE MAN OPGEPAKT

LEIDEN - de roofoverval op de 70 jarige man vorige week is opgelost. de overvaller was opzoek naar het een gouden ketting die van de overleden vrouw van de man was. hierbij is de man zwaar mishandeld. de overvaller zit nu achter slot en grendel.

het weer

N.Dubbelaar
LEIDEN -
het weer van vandaag :
een NW wind met de snelheid van 2,1 km.
met de tempratuur -0,1 graden maar het voelt aan als -3,3 graden.
de zon zal ongeveer 2,6 uur schijnen.
geen neerslag verwacht.

Meer Doden Door Minder Ziekenhuizen

N.Dubbelaar
steeds meer mensen gaan dood doordat er steeds minder ziekenhuizen zijn. dit komt doordat de vrouwen meestal geen werk hebben en de mannen allemaal worden opgeroepen om in het leger te gaan plus de mensen die in het ziekenhuis werken worden vaak mee genomen als er door het leger gevochten word. en de vrouwen zitten dus thuis op de kinderen te passen. dit heeft grote gevolgen omdat de mensen dan ver moeten reizen voor een ziekenhuis en dan kan het zomaar al te laat zijn. de meeste mensen sterven onderweg of in het ziekenhuis omdat ze te lang gewacht hebben. daarom roepen ziekenhuizen ook mensen op om te gaan werken in het ziekenhuis want het is hard nodig.